Belevenissen van een 8 maanden oude puber.

Vakantie op de veluwe

Dexter is een echte bofkont. In zijn korte leventje bij ons, is hij al 2 keer op vakantie geweest. Over de eerste, in oktober, hebben we al verteld. In de kerst periode zijn we in Otterlo, op het Lorkenbos geweest. We hadden een prachtig chalet, de Wulp, met uitzicht over het laatste stukje van het heideveld. Het park ligt aan een prachtig losloopgebied. Hier hebben we een aantal heerlijke wandelingen gemaakt. Wat is het fijn om Dexter los mee te kunnen nemen en dat hij komt wanneer je hem roept, of voor fluit.

Oud en Nieuw vieren

Dexter’s eerste oud en nieuw is zonder problemen verlopen. Vuurwerk vindt hij gewoon hartstikke leuk!
De weken vóór oudjaar waren er in de buurt al regelmatig flinke knallen te horen. Bij de eerste knallen reageerde Dexter nog wel, door op te kijken, maar dat werd al snel minder. Oudejaarsavond om 20:30 nog even naar buiten en wat vond hij de vuurpijlen   die al werden afgestoken mooi. Het liefst was hij gaan kijken waar ze vandaan kwamen, maar zoals jullie begrijpen, zat hij aan de riem. Toen werd het 24:00 uur er werd er in de buurt flink wat afgestoken. Vol interesse heeft Dexter voor het raam zitten kijken, zijn koppie ging van links naar rechts en weer terug. Er was zó veel te zien. Wat heerlijk, dat het zo gegaan is.

Diverse wandelingen

Reeuwijkse Hout Strand Reeuwijkse HoutHet nieuwe jaar begon al goed, we hadden allebei nog een weekje vakantie. Op strand, in De Leidsche Hout en bij het Valkenburgse Meer hebben heerlijk gewandeld. Dat Dexter niet altijd even schoon bleef, spreekt voor zich, hij is tenslotte een echte Golden retriever! Het tweede weekend van het jaar, heeft Dexter kennis gemaakt met James, de Rag Doll (kat) van Nick en Patricia. Nog niet samen op de foto, maar de kennismaking ging goed. Onstuimig als Dexter is, vond James hem toch nog wel een beetje eng. Hij durfde uiteindelijk wel van zijn krabpaal naar beneden te komen. Tussendoor nog heerlijk gewandeld en gespeeld bij de Reeuwijkse Hout. Dit is een schitterend natuurgebied met losloop gedeelte en een heerlijk strand. Op de terugweg hebben we nog een tussenstop gemaakt in Boskoop, om Dexter te laten zien bij Angelique en Gertjan van Valley of Golden Glow. Tenslotte hebben we Dexter ook aan hen te danken. Hij heeft kennis gemaakt met een prachtige roedel Golden Retrievers, waaronder een halfzus en halfbroer. Vooral halfzus Bailey heeft indruk gemaakt, Dexter had behoorlijk ontzag voor haar. Dan moet je haar maar niet storen tijdens het kluiven aan een bot ;-).  Het is mooi om te zien hoe Dexter werd opgenomen in de roedel. In het begin was hij zelf was nog wel een beetje onwennig, maar hij voelde zich als snel thuis. Regelmatig wilde hij knuffelen met Angelique en Gertjan.

Skadi en Dexter
© Anita de Jong

 

Na een wandeling in de buurt op 20 januari, kwamen we Skadi tegen, een 9 maanden jonge Labrador. Zoals uit de foto blijkt vinden Skadi en Dexter elkaar wel erg leuk! Anita de Jong heeft deze prachtige foto gemaakt, waarvoor onze hartelijke dank!

1 reactie op Belevenissen van een 8 maanden oude puber.

  1. Hoi Petra en Fritz wat leuk om te lezen weer deze bijlage? Dexter is echt een geweldige leuke hond, zo leuk om te lezen wat hij meemaakt. Wij zijn een paar jaar geleden ook naar het Lorkenbos geweest een leuk park en mooie omgeving. Ga zo door met jullie verhalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.