Puppy’s van Dexter – zijn eerste nest

Al een aantal keren had Sandra, de fokster van Dexter en Mason, gevraagd of we Dexter niet wilden laten testen. Ze wilde Dexter heel graag als vader van een nestje van Ruby (Meiepere Amour). Ruby hebben ze, net als de moeder van Dexter, zelf geïmporteerd. Ruby komt oorspronkelijk uit Estland. Na veel wikken en wegen, hebben we bij Dexter alle gezondheidsonderzoeken laten uitvoeren die nodig zijn, om hem te gebruiken als dekreu. Uit alle testen kwam dat Dexter heel gezond is en ook vrij is van bekende erfelijke afwijkingen!

De dekking

Nu was het wachten tot Ruby loops zou worden en uiteindelijk kregen we bericht, dat het zo ver was. Voor Sandra werd het even een drukke tijd met heen en weer rijden naar Eersel voor progesteron metingen.
Met behulp van progesteron metingen in het bloed is het juiste dektijdstip van de teef vrij nauwkeurig te bepalen. De kans op een vruchtbare dekking en meer pups nemen hierdoor toe. Uiteindelijk heeft Dexter op 9 en 10 april 2022 gedekt.

Afwachten

En dan begint het wachten! Eerst op de echo, om te kijken of er een bevruchting heeft plaatsgevonden en te kijken of er puppy’s te zien zijn. Daarna natuurlijk wachten op de bevalling. Natuurlijk in die hele periode een intensief contact gehouden met Sandra en Wico. De echo kan met een week of 3-4 gedaan worden. Dan moet het zichtbaar zijn of Ruby puppy’s draagt. Gelukkig was het resultaat van de echo positief en was het wachten op de bevalling. De bevalling is bij een hond ongeveer 63 dagen na de eisprong.

De bevalling

Na een beetje rekenwerk, zou de bevalling zo rond de 11e juni moeten zijn. Ivy, de moeder van Mason, was rond dezelfde tijd gedekt en haar bevalling was op 10 juni. Nu maar wachten tot Ruby het tijd vond om haar pups op de wereld te zetten. Heel veel contact heen en weer en uiteindelijk begon ze op zondag 12 juni aan haar bevalling. Helaas wilde het niet echt vlotten en verloor Ruby veel energie en kracht. Uiteindelijk hebben Sandra en Wico besloten om de pups via een keizersnee te laten halen. Laat op de avond zijn er 5 gezonde pups gehaald, 1 teefje en 4 reutjes. Het was allemaal wel heel spannend, maar gelukkig alle pups gezond en wel. Het belangrijkste is dat Ruby dit ook heel goed heeft doorstaan! Vrij vlot nadat ze weer wakker was, lagen de pups bij haar te drinken en lag ze er heel trots bij!

5 Mooie puppy’s

Het resultaat van deze mooie combinatie zijn 5 prachtige pups.
Ona, Roy, Lou, Jax en Dex (ja, vernoemt naar zijn vader!) hebben allemaal een fantastisch fijn thuis gevonden. We zien regelmatig foto’s en berichten van de ontwikkeling van de pups verschijnen en dat maakt ons wel een beetje trots. Het is heel leuk om de ontwikkeling te volgen van de pups van je eigen hond.

1 reactie op Puppy’s van Dexter – zijn eerste nest

  1. Wat een schatjes!!!
    Goed gedaan Dexter!

    Wij zijn erg benieuwd hoe de pups er nu uitzien, krijgen we binnenkort nog nieuwe foto’s.

    Liefs Oswald en Gonny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.