Eerste vakantie op een ijskoud Texel en een koude jachttraining

Weer vakantie en nu met de boot

Het lijkt wel alsof Dexters leven van vakanties aan elkaar hangt. Behalve vorig jaar, gaan we in de februari vakantie naar Texel. En waar begint een vakantie op Texel? Op de boot natuurlijk! Dexter zou stabiele Dexter niet zijn, wanneer hij dit niet zonder vreemd op te kijken zou accepteren. Niets vind hij raar (maar wel heel bijzonder 😉 ). Normaal verblijven we in het noorden van het eiland bij De Cocksdorp, nu een stuk zuidelijker, vlakbij Fonteinsnol. Op park Gortersmient een prachtig huisje met alles er op en er aan. (zie website ) In tegenstelling tot de vorige keer dat we op Texel waren, was het nu ijs- en ijskoud. Een straffe oostenwind, bracht Siberische temperaturen naar het eiland. Het was zelfs zo erg dat aan het einde van de week een flink stuk van de Waddenzee bij Kaap Noord bevroren was. Wel een heel mooi gezicht. Dit alles maakt Dexter niets uit, wanneer er water is, gaan we er gewoon in, zeker wanneer dit de zee is. Het tweede deel van de week zijn we maar niet meer naar strand geweest, het was toen echt heel koud. Gelukkig lag het park waar het huisje stond, direct aan het bos. We hebben dus elke dag heerlijk gewandeld. Wat een tegenstelling in temperatuur met de daaropvolgende zondag. Ook toen liepen we op strand, in Noordwijk dit keer, maar toen in een heerlijk zonnetje met 15 graden!

Jachttraining

Weer terug van vakantie, gaat het gewone leven weer zijn gang. Dat begint op zaterdag om 9:00 uur met de jachttraining bij DogSupport. Een training op een bevroren, wit aangeslagen, ondergrond. Dexter had er wel weer echt zin in. Omdat deze zaterdag nog in de voorjaarsvakantie viel, was het rustig op de training. We waren met 6 honden en 3 trainsters. Marlies vond dit een beetje veel van het goede en stelde voor om foto’s te nemen van de training. Marlies, Hartelijk dank voor de prachtige foto’s. De eerste oefening was een dubbele vooruit sturen. Eerst iets lekkers neerleggen op een tonnetje en een stukje richting het tweede tonnetje lopen. Nu even zorgen voor rust, door te laten zitten en dan vooruit te sturen naar het tweede tonnetje. Hierna laten komen met de fluit en direct met een “Vóóruit” doorsturen naar het eerste tonnetje. Als laatste weer terug laten komen met de fluit en vóór laten zitten.
De tweede oefening was het vooruit sturen over een heuveltje met begroeiing. Dexter vertrekt bij het sturen als een pijl uit een boog richting het tonnetje, de vaart zit er goed in! Iedereen stond met open mond te kijken bij het terugkomen. In plaats van het heuveltje rustig af te rennen, besloot meneer om er maar gewoon in volle vaart af te springen. Een fantastisch gezicht om hem met zo veel enthousiasme terug te zien rennen naar de baas. Deze actie is prachtig vastgelegd

3 reacties op Eerste vakantie op een ijskoud Texel en een koude jachttraining

 1. Hallo Fritz en Peet,dit verhaal was weer erg leuk om te lezen.
  Jullie hebben aan Dexter weer een lot uit de loterij,net als lieve Guus.
  Dex is behalve gek op pannekoeken ook gek op nieuwe uitdagingen blijkt uit jullie verhaal over de training.
  Voor jullie is het ook leuk om te zien hoe goed hij het allemaal doet.

  Ook Dexter heeft het getroffen met jullie als baasjes.

  Groetjes Joke

 2. Mooie verhalen en foto’s!
  Ik moet eigenlijk wat vaker op jullie website kijken, echt de moeite waard.
  Leuk hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.